Woning gietvloer

Een woning gietvloer is het neusje van de zalm onder de gietvloeren. De moderne stijl is de laatste jaren ontzettend populair geworden. En dat verwondert ons niet. De gave en naadloze gietvloer voelt heerlijk zacht aan onder de voeten. Een woning gietvloer is een gietvloer die naadloos over een bestaande ondergrond gegoten kan worden.

Voordelen van een woning gietvloer

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Zacht en elastisch
  • Naadloos
  • Combineerbaar met vloerverwarming
  • Moderne uitstraling
  • Geluiddempend
  • Warm
  • Lange levensduur

Prijs woning gietvloer

Hoeveel een gietvloer per m² kan kosten verschilt vaak. U moet rekening houden met een aantal factoren. Welke soort gietvloer wenst u? Wenst u extra lagen? Is het een kleine ruimte of eerder een grote open ruimte? Moet de gietvloer op een bestaande ondergrond?

 

Heeft u een kleine oppervlakte dan zal de prijs per m² hoger zijn. Dat komt omdat er hoge vaste kosten verbonden zijn aan de gietvloer. Hoe groter de oppervlakte, hoe goedkoper de prijs per m².

 

De prijs voor een woning gietvloer varieert tussen de € 60 en € 135 exclusief btw.

 

Wenst u een offerte op u maat? Gelieve het offerteformulier in te vullen. U ontvangt binnen de 2 à 3 werkdagen een vrijblijvende offerte.

Welke kleuren gietvloeren zijn er?

Voor een woning gietvloer is er een breed kleurassortiment. U kan kiezen tussen RAL, NCS en SIKKENS. Het kleur van de gietvloer is een belangrijke keuze. Dit bepaalt de zicht van de vloer.

 

Heeft u moeilijkheden met het kiezen van een kleur? Wij hebben stalen ter beschikking die u gerust kan bekijken. Onze adviseurs zijn gereed om u hierbij te helpen.

Hoe onderhoud je een gietvloer?

Één van de redenen waarom de gietvloer zo populair is is het onderhoudsvriendelijkheid. Een gietvloer is een gesloten gietvloersysteem waardoor vuiligheid, vetten, oliën weinig kans hebben om vlekken te vormen.

 

Voor een proper, strakke gietvloer raden we aan minimaal eens per week de vloer af te stoffen met een stofwisser of stofzuiger.

Woning gietvloer voor uw renovatie of nieuwbouw?

Wenst u een woning gietvloer maar u weet niet of dit mogelijk is voor uw renovatie of nieuwbouw? Een gietvloer kan zowel in renovatie of nieuwbouw geplaatst worden.

 

Bij een nieuwbouw zal de gietvloer op de chape komen.

 

Bij een renovatie kan dit op tegels, fermacell platen, hout, beton. Het is belangrijk dat de ondergrond stabiel is. Een gietvloer heeft een dikte van 2 à 3 mm. U heeft maar enkele millimeters opbouwhoogte nodig.

Kan een gietvloer met vloerverwarming?

Een woning gietvloer kan zonder problemen gecombineerd worden met een vloerverwarming. Voor dat de gietvloer wordt aangebracht moet u een vloerprotocol volgen. Dit zorgt voor het uitzetten van uw ondergrond. De vloerprotocol kan u hieronder + op de offerte terugvinden.

 

Dag 1: watertemperatuur op 20° C Dag 2: watertemperatuur op 25° C
Dag 3: watertemperatuur op 30° C Dag 4: watertemperatuur op 35° C
Dag 5: watertemperatuur op 40° C Dag 6: watertemperatuur op 40° C
Dag 7: watertemperatuur op 35° C Dag 8: watertemperatuur op 30° C
Dag 9: watertemperatuur op 25° C Dag 10: watertemperatuur op 20° C
Dag 11: watertemperatuur op 20° C Dag 12: herhalen of beëindigen

Laagopbouw woning gietvloer

Laag 1: Primerlaag

Laag 2: Egalisatie laag om de ondergrond vlak te krijgen.

Laag 3: Gietvloer

Laag 4: Toplaag ( bescherming laag) 

Heeft u interesse in een woning gietvloer?

Vraag hier uw gratis offerte aan. Zo heeft u direct een prijsoverzicht. U ontvangt u offerte binnen de 2 à 3 dagen.

Heeft u vragen i.v.m. gietvloeren? Onze adviseurs zijn telefonisch/mail bereid om u verder te helpen.