Onderhoudsadvies gietvloeren

Onderhoud gietvloer

Doordat de gietvloer naadloos & vloeistofdicht is het over algemeen onderhoudsvriendelijk. Reiniging / onderhoud voor een duurzaam behoud van de vloer na de afwerking, dienen alle gemorste verontreinigingen zo spoedig mogelijk te worden verwijderd en moet regelmatig worden schoongemaakt met behulp van borstels, stofwissen, stofzuigen (met een zachte borstel) en periodiek te dweilen met water en een verdunde reinigingsmiddel.

 

Maak de vloer schoon met handwarm water. Gebruik geen heet water (hoger dan 40°C). Gebruik best geen agressieve schoonmaakproducten zoals bleekwater, azijn, dit soort producten kunnen de vloer beschadigen.

 

Indien u wenst heeft Adec bouwchemie een speciaal schoonmaakproduct ter beschikking.

 

Streepvorming 

Om krassen te voorkomen gebruik geen schoenen die zwarte strepen achterlaten, indien het toch gebeurt probeer het zo snel mogelijk te reinigen. Over het algemeen is het gemakkelijk te verwijderen met een doek.

 

Probeer de strepen zo snel mogelijk te verwijderen zodat ze niet de kans krijgen in te drogen waardoor ze moeilijker te reinigen zijn. In het laatste geval, laat het onderhoudsmiddel 8 à 10 minuten intrekken en verwijder de streep met een zachte doek.

 

TIP: Als u een vloermat gebruikt kunt u zand voorkomen. Zand kan namelijk voor schuren zorgen. Probeer zo veel mogelijk viltjes onder stoel- en tafelpoten te voorzien. 

 

Voor meer info kan u deze bedrijven via de website of telefonisch contacteren. 

 

Let op: Gebruik nooit schuursponsjes! Hierdoor kunnen er doffe plekken ontstaan op uw gietvloer. Voor vragen en/of advies neem gerust contact op met ons!

Houdt uw gietvloer en coating zoveel mogelijk vrij van: 

  • Plastic met kleurstoffen
  • Rubber (onder geluidsboxen, kinderwagens, televisie, fietsen, etc.)
  • Metaal en roest 
  • Inkt en haarverfproducten 
  • Verf 
  • Plakband en lijm 
  • Vocht in combinatie met afvalstoffen van planten, riet, etc.
  • Chemische zuren (zoals chloor, olie, etc.)

 

 

Gietvloer onderhoud & schoonmaakmiddel

Na het plaatsen van de gietvloer sturen we onze klanten een algemeen onderhoudsadvies door, maar voor eventueel gedetailleerde uitleg kan U ons altijd hiervoor contacteren! Voor specifieke onderhoudsproducten van een gietvloer kan U ook bij ons verkrijgen.